KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Kletba ostrova konečně zlomena!

Kletba ostrova konečně zlomena!

Přidáno 2. 7. 2018
Jakub Suchel, zastupitel klubu KDU a nezávislí, komentuje otevření dětského ostrova v červencovém vydání časopisu Pětka.
     Pět let po povodních dostal Dětský ostrov konečně příjemnou a atraktivní tvář. Nové hrací prvky poslouží návštěvníkům všech generací i lidem s handicapem. Jistě také ocení více pítek nebo sprchový kout. Všichni, se kterými jsem o Dětském ostrově hovořil, se shodli, že rekonstrukce je povedená a současná podoba se velmi líbí.

Přesto je zapotřebí takové jedinečné místo rozvíjet i nadále, nejen podle životnosti některých prvků, ale také doplňováním těch stávajících. Navrhuji návštěvníky oslovit s dotazníkem, aby sami sdělili, co se jim líbí a co by navrhovali vylepšit, a to včetně názoru na využití plochy na konci ostrova, kde se dříve nacházel minigolf. Bylo by škoda takové místo nechat dlouhodobě ležet ladem. Dále vaší pozornosti doporučuji projekt „Tří lávek“ od architekta Vlada Miluniče, navrhující propojení tří ostrovů, a to i Dětského. A pak se radnice musí urychleně zasadit o zpřístupnění toalet u restaurace na začátku ostrova. Ty má přitom MČ P5 v dlouhodobém pronájmu, stejně jako celý ostrov, od Povodí Vltavy, do jejichž rekonstrukce investovala přes 2 300 tis Kč. Toalety, vč. přebalovacího pultu, dříve sloužily všem bez rozdílu, nejen úzkému kruhu návštěvníků restaurace.

Jakub Suchel, KDU – ČSL a nezávislí