KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Odpověď Josefa Cuhry na petici Košíře bez školy

Odpověď Josefa Cuhry na petici Košíře bez školy

Přidáno 26. 5. 2021
Pane Kočandrle,
děkuji za zaslání informace o předané petici za zajištění dostatečné kapacity základního školství v Praze 5. Je Vám jistě známo, že zastupitelé klubu KDU-ČSL Praha 5 a nezávislých společně s klubem Pirátů již podepsali žádost o svolání mimořádného zasedání ZMČ Prahy 5 k tomuto tématu, v souladu s §3, odst. 2 Jednacího řádu ZMČ Prahy 5.

Bohužel se nepodařilo shromáždit nutných 15 podpisů zastupitelů. Vaše občanská iniciativa je úspěšnější a má úplnou podporu všech členů našeho klubu. V souvislosti s kritickou situací kapacit základního školství v Praze 5 zmiňuji, že pod vedení radního pro školství Vít Šolle (KDU-ČSL) byl v letech 2016-2018 vypracován a schválen Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro MČ Praha 5, který, mimo jiné, přesně zmapoval nastávající demografickou situaci a jehož předpověď budoucího vývoje se nyní bohužel velmi přesně naplňuje. Nové vedení MČ Praha 5 po volbách v roce 2018 však tento dokument zcela ignorovalo. Současná situace je toho důsledkem.

Stejně jako autoři petice si přeji, aby děti v Praze 5 mohly chodit do školy v místě bydliště. Ihned po volbách v roce 2014 jsme, společně s rodiči z Hlubočep, zahájili intenzivní práci na znovuotevření ZŠ Pod Žvahovem. Dnes má tato škola již i druhý stupeň. Věřím, že co se mohlo společně podařit v Hlubočepích, podaří se i v Košířích.
Josef Cuhra
předseda zastupitelského klubu KDU-ČSL Praha 5