Mgr. Jakub Suchel

místopředseda KDU-ČSL Praha 5
Téměř celý život bydlím v Praze 5 na Smíchově, s manželkou Gabrielou vychováváme pět dětí. Deset let pracuji jako ředitel Diakonie ČCE - střediska Praha, které poskytuje sociální služby především lidem s kombinovaným postižením.
V uplynulém volebním období se mi ve spolupráci s veřejností podařilo prosadit rekonstrukci Dětského ostrova. Plán, který prosazoval bývalý starosta Klíma, nerespektoval původní využití plochy a veřejnost se oprávněně obávala komercionalizace celé plochy ostrova. Zabránili jsme tak megalomanskému projektu a ušetřili několik milionů korun.

Ve spolupráci se Spolkem Zdravý rozum se mi podařilo přesvědčit celou politickou reprezentaci k jasně odmítavému stanovisku k záměru výstavby druhé plavební komory u Dětského ostrova. Výsledky měření negativně předčily původní předpoklady. Průměrná loď totiž vyprodukuje stejné množství emisí, jako stovky autobusů MHD. Obyvatelé u Jižní spojky dýchají čistší vzduch, než na nábřeží u zdymadla. Budu nadále bojovat o čistší vzduch na nábřeží při jednáních s magistrátem, který nyní o stavbě druhé komory bude rozhodovat.

V následujícím volebním období se chci zasadit o zvelebování břehů Vltavy a náplavek, s upřednostněním rekreační funkce před funkcí komerční. V souvislosti s tím chci prosadit regulaci emisí z lodní dopravy.

Podporuji výkup pozemků ze strany MČ Prahy 5 za účelem jejich využití pro rekreaci nebo chybějící infrastrukturu.

V neposlední řadě bych chtěl nejen na území Prahy 5 usilovat o regulaci venkovní reklamy, zejména v podobě všudypřítomných billboardů, které zásadním způsobem hyzdí veřejný prostor.

Kontaktujte mě

Jméno a příjmení*
Město
Kraj
Bezpečnostní kód
 Security code
Povinná pole jsou označena hvězdičkou (*)
Předmět
Vaše zpráva
Vaše osobní údaje budou zpracovány dle pravidel o ochraně osobních údajů.