KDU.breadcrumbs.homeProgram pro jednotlivé oblasti Smíchov Příspěvek do Politické diskuse časopisu Vaše 5

Příspěvek do Politické diskuse časopisu Vaše 5

Přidáno 24. 1. 2018
Na zavedení tzv. tunelbusu je na radnici v Praze 5 politická shoda. Po mnoha měsících zatvrzelého odmítání především ze strany Ropidu, vysvitla naděje na zkušební provoz, alespoň po dobu omezení vstupu u Anděla. Rada hl. m. Prahy záměr na začátku listopadu odložila. Jednou se argumentuje bezpečností, jindy nedostatkem řidičů či neshodami nad délkou trasy. A co se stane při údržbě tunelu? Patrně to samé, když se uzavře nějaký úsek trasy metra. Je zavedena náhradní doprava. Obavy z bezpečnosti jsou rovněž nepodložené. Pokud se vydáte do parku Sacré Coeur nad portál Strahovského tunelu, během hodiny napočítáte více autobusů, byť zájezdových, než kolik je plánováno linkových. Chyba se stala už při zpracovávání projektu tunelů, které s provozem MHD nepočítaly. Poučíme se do budoucna při projektování dalších tunelů městského okruhu?

Jakub Suchel