Program Erasmus+ v ZŠ a MŠ Tyršova

Přidáno 16. 4. 2018
Tyršova základní škola a mateřská škola Praha 5 – Jinonice se účastní ve spolupráci s agenturou ERA (Evropská rozvojová agentura) mezinárodního programu Erasmus+, který umožňuje vytvoření partnerství ze šesti zemí, při jejichž realizaci se vyměňují cenné zkušenosti v boji proti šikaně.
     Projevy šikany se různí a odvíjí od mnoha faktorů souvisejících s kulturním prostředím dané země, ekonomickou situací, mírou tolerance a obecným přístupem ke svému okolí. V tomto ohledu projekt nabídne studentům a učitelům z České republiky možnost poznat své kolegy z ostatních zemí a nabízí jedinečnou příležitost načerpat zkušenosti pro boj se všemi aspekty šikany. Projekt je naplánován na 24 měsíců. ZŠ a MŠ Tyršova hostí 18 pedagogů a 12 studentů ze zahraničí – z Litvy, Španělska, Portugalska, Turecka a Itálie.

Slavnostního zahájení v pondělí 9. dubna se zúčastnil zástupce starosty Městské části Praha 5 Mgr. Vít Šolle, který spolu s ředitelkou školy Mgr. et Mgr. Soňou Hasenkopfovou přivítali hosty, popřáli jim úspěšné jednání a příjemný pobyt v Praze. Následovala prezentace školy, prezentace Prahy a vystoupení školní kapely Rumbučunga.